back to top

Kako očistiti laptop

Održavanje čistoće računara i laptopa vrlo je važno stvar zato ćete u ovom članku saznati kako očistiti laptop.

Koliko god smiješno zvučalo, ako redovno održavate čist laptop, zasigurno će raditi puno bolje i brže. Razlog tome je nakupljanje prašine na vašem laptopu, koja kasnije počinje ulaziti i nakupljati se, pa će nakupljeni slojevi prašine unutar vašeg računara sigurno doprinijeti tome da računalo posebno, hladnjak, procesor i slično, muči tokom rada, a također će doprinijeti povećanju radne temperature računara.

Stoga odvojite malo vremena da redovno čistite svoj laptop i tako mu omogućite da bolje radi i funkcionira, a uz to će zasigurno izgledati ljepše.

Čišćenje laptopa u par jednostavnih koraka

Čišćenje laptopa nije posebna nauka i svatko ga može očistiti. Evo nekoliko savjeta kako očistiti laptop kako bismo vam pomogli da pravilno očistite računar i izbjegli njegovo oštećenje tokom čišćenja. Kada odlučite očistiti svoj laptop, potrebno ga je isključiti, a ne i priključiti.

kako očistiti laptop

Prva stvar koja vam treba je boca sa komprimiranim zrakom koju možete kupiti. Kada kupujete komprimirani zrak, morate ga raspršiti po tastaturi prijenosnog računala kako biste otpuhali prašinu nakupljenu na cijeloj površini.

Nakon toga, moj savjet je da uzmete komadić vate ili štapiće za uši i njime obrišete prašinu između tastera na tastaturi. Pokušajte što temeljitije očistiti i iscijediti prašinu koja se nakupila između dugmadi, a zatim ponovo uzmite bocu sa komprimiranim zrakom i otpuhnite prašinu koju ste opet istisnuli.

Nakon toga dolazi zaslon, za čišćenje ekrana potrebna vam je krpa, po mogućnosti krpa, da bude što mekša i naravno čista, te neko sredstvo za čišćenje koje možete kupiti u uslugama računara i računarske opreme. Moj savjet je da ne koristite sredstva za čišćenje prozora koja imate u kući, jer neka od njih mogu sadržavati sastojke koji oštećuju vaš zaslon.

Jednom kad sve ovo dobijete, proizvod morate poprskati na krpu, nikada ne prskati direktno na zaslon, a zatim laganim pokretima očistiti zaslon. Kada završite s ekranom, istom krpom i istim alatom možete prijeći preko tipkovnice i druge strane zaslona, ​​tj. Preko poklopca računara. Nakon svega toga, tastaturu možete ponovo ispuhati komprimiranim zrakom koji imate i vaš laptop je spreman za upotrebu.

MOŽDA TE ZANIMA