back to top

Oglašavanje na Google Ads za dobre rezultate

Oglašavanje na Google Ads je jedno od najpoznatijih i najkvalitetnijih oblika oglašavanja na internetu. Hiljade i hiljade kompanija širom svijeta promovišu svoje proizvode, međutim na našim prostorima Google Ads još uvijek nije toliko popularan.

Stoga se postavlja pitanje šta je oglašavanje na Google Ads i zašto je ostvario toliku popularnost ? Sama činjenica da u svijetu od 2000. godine pojedinci i kompanije se isključivo promovišu kroz Google Ads sistem nam govori da je ovo jedan ozbiljan marketinški alat koji bi svi trebali koristiti. Ako imate web stranicu, a trebaju vam posjetitelji ili web prodavnicu, a tražite mušterije Google Ads je idealan način da izaberete tačno ciljanu grupu koju želite i da ih privučete na vašu web stranicu ili prodavnicu.

Lakoća mjerenja i analize

Mnogi poslovni ljudi se osjećaju obeshrabreno kada vide sve brojeve, predviđanja, postotke i ostale sve brojke koje se uključuju u analizu marketinške kampanje. Tu su još i ogromni budžeti kako bi se reklamirali na TV – u, te snimanje reklama što je veoma skupo a ne garantuje uspjeh. S Google Ads oglašavanje sve ove probleme možete zaobići i fokusirati se na ono što vi želite. Kroz ovaj način oglašavanja svaki aspekt vaše marketinške kampanje je mjerljiv i možete ga pogledati bilo kada i bilo gdje.

Veoma je jednostavno provjeri povrat na investiciju (ROI) ili bilo koji drugi statistički podatak koji se veže za vašu kampanju. Ovako jednostavna analiza koja vam daje samo relevantne podatke dovodi do toga da vaša marketinška kampanja bude veoma uspješna. Oglašavanje na Google Ads pomoći će vam da dostignete brze rezultate u samim početcima web stranica.

Mogućnost kreiranja relevantnih oglasa

Još jedna velika prednost koja se veže za Google Ads je mogućnost izrade relevantnih oglasa koji će se prikazivati samo onim korisnicima koji pretražuju informacije povezane s proizvodima ili uslugama koje vi nudite. Naravno tu je još i određivanje koja tačno ciljna grupa može vidjeti vaš oglas što vam dodatno povećava šansu za uspjehom.

oglašavanje na google ads za dobre rezultate
Google Ads jedinice na web stranicama

Uz pomoć Google Ads – a dakle, možete da definišete prikazivanje relevantnih oglasa na temelju ključnih riječi koje korisnici koriste i putem kojih traže određene informacije. Što su te informacije relevantnije sami oglasi su uspješniji dakle, morate uvijek pratiti koji su to trendovi i koje su to relevantne teme o kojima se u javnosti govori.

Oglašavanje na Google Ads pored kreiranja relevantnih oglasa nudi opciju ponovnog marketinga odnosno remarketinga. Naime remarketing se odnosi na ciljanje posjetitelja koji su već bili na vašoj web stranici. Remarketing omogućava oglašivačima da prate korisnike i prikazuju oglase širom brojnih Googleovih partnerskih internet stranica.

Google oglašavanje na našim prostorima

Najbolji način kako da se pojedinci ili veće kompanije oglašavaju uz pomoć Google Ads sistema jeste preko marketinške agencije. Trenutno na našim prostorima Digitalna SEO agencija – Vendi d.o.o. nudi najbolju ponudu i nudi najbolje rješenje za vaš problem.

Sve je transparentno i imate osjećaj da ste u pravim rukama. Vendi iza sebe ima mnogo iskustva koje naravno ulože u svaku kampanju kako bi svojim korisnicima donijeli što više posjeta. Prate najnovije trendove koji se tiču SEO analize i SEO optimizacije i uvijek traže nove načine kako da se poboljšaju.

Međutim Vendi ne staje samo na SEO optimizaciji i Google Ads oglašavanju. Oni rade sve što se tiče digitalnog marketinga. Još jednom ponavljamo da je za naše prostore najbolje da nas kroz proces oglašavanja vodi pouzdana i iskusna kompanija. Mnogo novca i vremena možete potrošiti dok naučite postaviti oglas, čak i ako ga jednostavno postoji i dalje postoji problem hoće li on imati isti efekat kao što bi imao da je cijelu kampanju preuzela profesionalna agencija.

Digitalna SEO agencija – Vendi d.o.o. štedi vrijeme i novac, a samo povećavate šanse da će vaš oglas biti viđen i da će vam taj oglas donijeti novac i nove pratitelje na vašu web stranicu ili web prodavnicu.

MOŽDA TE ZANIMA