Poziv kompanijama za učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore

-

Javni poziv za bh. kompanije za učešće u programu poslovne prakse za mlade

USAID projekt „Diaspora Invest“ i Biznis centar bh.dijaspore (DBC) raspisali su javni poziv za izražavanje interesa kompanija u Bosni i Hercegovini za učešće u programu organizacije poslovne prakse za članove bh. dijaspore – studente završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija, odnosno mlade ljude (do 30 godina) koji su završili dodiplomske ili postdiplomske studije te žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama u trajanju od jednog mjeseca posredstvom Biznis centra.


– Tim pozivom su obuhvaćena privredna društva (d.d. i d.o.o.) koja su registrovana na području BiH. Biznis centar bh. dijaspore će osigurati podršku u pokrivanju troškova praktikanata, te biti posrednik između praktikanta i kompanije u tom procesu. Također, organizovat ćemo pripremni trening program, te pomoći kompaniji da razradi model realizacije direktne poslovne prakse/stažiranja kroz 40 sati rada u četiri sedmice. Napominjemo da se od kompanija ne očekuje preuzimanje finansijskih obaveza niti bilo kakve aktivnosti koje se tiču rješavanja statusa praktikanta u Bosni i Hercegovini – poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Sve prijave, dostavljene u vidu pisma za iskazivanje interesa, neophodno je poslati na e-mail adresu: [email protected]

Za više informacija pogledajte VIDEO

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Mirko
Mirkohttps://tnt.ba
Mirko je autor mnogih članaka na yep.ba portalu za mlade. Iskusni je "digitalni" poduzetnik pa njegove savjete vrijedi pročitati

MOŽDA TE ZANIMA