back to top

Kako ažurirati Trgovinu Google Play na novu verziju

Jeste li primijetili da se verzija Play Storea na vašem Android telefonu razlikuje od verzija drugih mobitela na koje ste naišli?

Kako ažurirati Trgovinu Google Play na novu verziju saznajte u nastavku! Razlikuju li se neke značajke ili estetske značajke u vašoj Trgovini Play od drugih? Ako je to slučaj, očito je da se vaša aplikacija Trgovine Google Play nije automatski ažurirala (kao što je slučaj s drugim aplikacijama) na novu verziju na vašem telefonu, dok se to dogodilo na drugim pametnim telefonima.

Da biste riješili ovaj problem, morate ručno pokrenuti u postavkama svog telefona, u odjeljku posvećenom aplikacijama.

Ažuriranje trgovine Google Play na novu verziju… ali s obzirom da ste to već znali i isprobali bez rezultata, zaključujem da ste ovdje jer ste naišli na razne greške ili nefunkcionalnosti tijekom akcije.

Iako bez obzira na vaš problem, rješenja možete pronaći u nastavku ovog teksta, znajte da je proces vrlo jednostavan i da ga svatko može učiniti uz sljedeće upute.

Kako instalirati ažuriranja za Google Play Store na novu verziju

Da biste provjerili je li najnovija verzija Google Playa instalirana na vašem telefonu, trebate otvoriti aplikaciju Trgovina igračaka koji se nalazi na glavnoj strani vašeg mobitela i otvorite ga izbornik koji se nalazi u gornjem lijevom dijelu zaslona, ​​označen s tri paralelne crtice.

Sada pronađite predmet Postavke (označeno zupčanikom) i pritisnite na njega. Sada se pomaknite prema dolje gotovo do kraja, morate pritisnuti na Verzija trgovine Play za pokretanje automatskog ažuriranja same aplikacije.

Ako ste slijedili gore navedene korake i ako kliknete na stavku Verzija trgovine Play pojavi se poruka Trgovina Google Play je ažurirana, to znači da vaš telefon ima najnoviju verziju aplikacije.

U suprotnom će izbaciti poruku Nova verzija Trgovine Google Play bit će preuzeta i ažurirana i bit će vam ponuđeno da nastavite s gumbom Potvrdite.

kako ažurirati trgovinu google play
Kako ažurirati Trgovinu Google Play na novu verziju

U potonjem slučaju, to znači da je nova verzija Play Storea dostupna za vaš pametni telefon, pa će uređaj pokrenuti automatsko ažuriranje Google Play Storea za aplikaciju.

Ali pazi! Proces ažuriranja usluge Google Play ne počinje odmah. Prije preuzimanja nove verzije Trgovine Play morate pričekati nekoliko sekundi, ako ne i minuta.

Sve u svemu, treba samo čekati i ništa više. Ako nešto pođe po zlu, pokušajte ponovno pokrenuti telefon, a zatim ponovite gore navedeni postupak provjere verzije.

Kada pritisnete, znat ćete da na vašem telefonu postoji nova verzija trgovine Google Play Verzija trgovine Play pojavi se poruka Trgovina Google Play je ažurirana.

U slučaju da niste uspjeli ažurirate trgovinu Google Play na novu verziju koristeći gore navedene upute, postoji način na koji možete “ručno” prisiliti ažuriranje brisanjem predmemorije(cache) aplikacije, ili u najkritičnijem slučaju, sva prethodna ažuriranja.

Ne brinite, ovo drugo nije teško postići, a vaš će uređaj ostati siguran.

Izbrišite predmemoriju trgovine Google Play

Nećemo ići puno u detalje što se tiče predmemorije, samo znajte da je to mala memorija koja pohranjuje najnovija stanja aplikacije kako bi se mogla brže učitavati svaki put kada je koristite (u ovom slučaju).

kako ažurirati trgovinu google play
Kako ažurirati Trgovinu Google Play

Da biste izbrisali predmemoriju određene aplikacije koja se nalazi na vašem telefonu, morate je prvo otvoriti Postavke i pritisnite na Menadžer aplikacije.

Otvorit će se popis svih aplikacija instaliranih na vašem uređaju, gdje trebate pronaći onu koja se zove Trgovina Google Play a ti pritisneš na nju.

Zatim pritisnite gumb PRISILNO STANJE za zaustavljanje aplikacije u pozadini i odmah nakon gumba IZBRIŠI GOTOVINU MEMORIJAkoji se nalazi malo niže, za završetak.

izbrišite cache play store

Ako ne možete pronaći gumb BRISANJE MEMORIJE, Android verzija vašeg telefona veća je od verzije 6.0.

izbrišite cache play store

U tom slučaju nema problema, nakon što ste naravno prvi put pritisnuli tipku FORCED STOP, morate otvoriti odjeljak Memorija koji se nalazi ispod, gdje ćete pronaći gumb IZBRIŠI GOTOVINU MEMORIJA s kojim trebate pretjerati.

Nakon što izbrišete predmemoriju Trgovine Google Play, isto ćete morati učiniti s aplikacijom Usluge Google Playakoje možete pronaći u odjeljku aplikacija u postavkama, koraci su isti kao i prethodni gore.

Nakon što sve učinite, kada ponovno pokrenete Trgovinu Play, možda ćete se morati ponovno prijaviti na svoj Google račun kako biste nastavili normalno koristiti aplikaciju.

Izbrišite prethodna ažuriranja

Ako još niste uspjeli riješiti svoj problem Ažuriranje trgovine Playsavjetujem vam da u tom slučaju pokušate izbrisati sva prijašnja ažuriranja za tu aplikaciju kako biste ih kasnije ponovno instalirali.

kako ažurirati trgovinu google play
Kako ažurirati Trgovinu Google Play

Da biste izbrisali prethodna ažuriranja za Trgovinu Play, morate je prvo otvoriti Postavke vaš Android telefon i ulazite Prijave.

Pronađite aplikaciju Trgovina Google Play i otvorite ga pritiskom. Sljedeća stvar je pritisnuti gumb Deinstalirajte dodatke zatim dalje u redu da vratite Play Store na osnovne postavke.

kako ažurirati trgovinu google play
Kako ažurirati Trgovinu Google Play

Ako je Android verzija vašeg telefona 6.0 ili novija, za pristup gumbu Deinstalirajte dodatke prvo morate pritisnuti 3 točke koji se nalazi u gornjem desnom kutu da vam pokaže što trebate, a zatim pritisnite u redu.

Pričekajte nekoliko sekundi da se sva prethodna ažuriranja izbrišu.

Nakon toga, ako je vaše automatsko ažuriranje aplikacije isključeno, pokušajte sami ponovno pokrenuti ažuriranje Trgovine Google Play kako je gore objašnjeno.

Zaključak

Trgovina Google Play objavljuje česta ažuriranja, što je sjajna vijest. Ne baš sjajna vijest je da će trebati tjedni ili čak i dulje da se dovrši ažuriranje usluge Google play na novu verziju.

Osnovna funkcionalnost se nikada ne mijenja, tako da zaglavljivanje na starijoj verziji nije tako loše. Međutim, razumijemo potrebu za preuzimanjem najnovije i najbolje verzije na svoj uređaj.

Izdvajamo za vas:

MOŽDA TE ZANIMA