back to top

Kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja

S napretkom tehnologije, naš se način života drastično promijenio. Prije svega, internet je odgovoran za ono što virtualni svijet čini tako prirodnim za nas.

Ako želite saznati kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja onda ste na pravom mjestu. Učinak interneta očit je u svemu što radimo – bilo da naručimo hamburger, napišemo online ispit ili uspostavimo osobni odnos.

To uvelike utječe na način na koji komuniciramo među svojim vršnjacima, kako učimo o međunarodnim pitanjima i kako funkcionira naš mozak.

Međutim, teško je provjeriti internetske aktivnosti učenika i djece, jer sada svi znaju obrisati svoju povijest pregledavanja.

Da bismo riješili ovaj problem, usredotočit ćemo se na to kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja Wi-Fi mreže na ovom blogu.

kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem wifi-ja
Kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja?

Kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja

Trebali biste znati da ne možete izravno pristupiti nečijoj povijesti preglednika čak i ako ta osoba koristi vaš Wi-Fi.

Međutim, moguće je prikupiti nečije zapise postavljanjem usmjerivača. Postavke usmjerivača uvelike se razlikuju od marke do marke.

Zbog toga svi usmjerivači općenito imaju značajku poznatu kao Dnevnici. Sve vaše aktivnosti pretraživanja akumuliraju se u Dnevnicima.

Da biste dobili podatke zapisnika uređaja, potreban vam je web-preglednik za povezivanje s usmjerivačem. Nakon toga, od vas se traži da unesete podatke poput IP adrese i datum pristupa.

Prema zadanim postavkama, zapisnik ostaje onemogućen. Stoga ga morate omogućiti slijedeći upute u priručniku koji ste dobili s usmjerivačem.

Tek nakon što ga omogućite, možete pratiti aktivnosti korisnika. Također imate mogućnost kontaktirati svog ISP davatelja za zapisnike usmjerivača. U slučaju da želite pregledati povijest svog usmjerivača pomoću web-preglednika, slijedite korake u nastavku:

kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem wifi-ja
Kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja

Unesite IP adresu usmjerivača

Korak 1: Otvorite web preglednik na radnoj površini i unesite IP adresu usmjerivača. IP adresa je niz brojeva, koje možete saznati pažljivim pregledom usmjerivača.

Ponekad je dostupan na dnu usmjerivača.

IP adresi usmjerivača možete pristupiti i s radne površine. Za to trebate otići na gumb za početak i kliknuti na naredbeni redak.

Kada se otvori novi prozor, upišite ipconfig i pritisnite tipku Unesi. Nakon ovoga pogledajte dio Zadani pristupnik, koji se pojavljuje u Wi-Fi odjeljku bežičnog LAN adaptera.

Niz brojčanih znamenki navedenih u Zadani pristupnik je IP adresa vašeg usmjerivača. Kopirajte ga i zalijepite u adresnu traku svog web preglednika.

Upravljačka ploča usmjerivača

Korak 2: U drugom koraku bit ćete odvedeni na upravljačku ploču usmjerivača. Od vas se traži da se sada prijavite pomoću administratorskog korisničkog imena i lozinke vašeg usmjerivača.

Najvjerojatnije ćete ove podatke pronaći na dnu usmjerivača ili ih možete potražiti i u priručniku.

kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem wifi-ja
Kako vidjeti nečiju povijest pretraživanja putem Wifi-ja

Pregled WiFi povijesti

3. korak: Izgledi upravljačke ploče razlikuju se od usmjerivača do usmjerivača. Međutim, možda ćete primijetiti vezu za pregled vaše Wi-Fi povijesti i zapisa na početnoj stranici upravljačke ploče usmjerivača.

Pristupanjem poveznici možete vidjeti IP adrese web-mjesta koje je vaš usmjerivač posjetio. Za praćenje internetske aktivnosti određenog uređaja, morat ćete pronaći njegovu IP adresu.

Nakon toga možete skenirati zapisnike i pratiti web stranice koje je posjećena ta određena adresa.

Pristup dnevniku 

4. korak: Dnevnik uključuje informacije kao što su vrijeme ulaska na određenu web stranicu, IP adrese uređaja koji su surfali internetom i IP adrese posjećenih web stranica.

Nadamo se da ćete slijedeći gore navedene korake moći pratiti internetske aktivnosti nekoga tko pristupa vašoj Wi-Fi mreži.

Međutim, važno je napomenuti da gomilanje takvih vrsta podataka može narušiti njihovu privatnost.

Trebali biste se suzdržati od pristupa internetskim aktivnostima drugih ljudi i koristiti takve metode samo u legitimne svrhe, kao što je praćenje internetskih aktivnosti vašeg djeteta.

Preporuka za vas

MOŽDA TE ZANIMA