back to top

Kako zaraditi na Audio Jungle

Još jedno internetsko tržište koje vam daje priliku da zaradite novac putem Interneta je Envato. Riječ je o komuni koja uključuje nekoliko različitih internet trgovina.

Danas ćemo odgovoriti na pitanje kako zaraditi na Audio Jungle ? Svi su fokusirani na ponudu i potražnju multimedijskog sadržaja koji se odnosi na audio snimke, video isječke, gotove grafičke radove, skripte, unaprijed postavljene postavke za web stranice i prezentacije.

Šta je Audio Jungle?

Audio Jungle je ogranak Envato Marketplaces i specijaliziran je za trgovanje kratkim i dugim audio zapisima za potrebe muzičke pozadine u određenim projektima (reklame, džinglovi, pozadinska muzika u igrama, na web lokacijama itd.).

Kako funkcioniše?

Registrovanjem i pridruživanjem, nakon klišeirane aplikacije u kojoj ćete ostaviti neke osnovne informacije o sebi ili svojoj grupi i gdje ćete se upoznati s pravilima poslovanja i ponašanja u Audio Jungleu, dobit ćete svoj portfolio. To je mjesto na koje ćete učitati svoje muzičke kreacije i ponuditi drugim autorima ili posjetiteljima stranice da ih kupe.

kako zaraditi na audio jungle

Vaša zarada ovisit će o cijeni koju su postavili recenzenti web stranica nakon što su primili materijal i objavili ga na portofoliu, kao i o postotku koji uzimate kao ekskluzivni ili redovni autor.

Ako prilikom prijave potvrdite da ste „ekskluzivni“ autor, potvrđujete da se vaš muzički materijal može naći samo na Audio Jungle i Envato. U tom će slučaju vaša početna marža iznositi 50% od ostvarene prodaje.

Dakle, ako se muzički materijal prodaje, što recenzenti web lokacija procjenjuju na 14 USD (američkih dolara), tvoja će biti 7 USD. U suprotnom, ako se registrujete kao „neekskluzivni“ član, odnosno ako svoj posao nudite na drugim web lokacijama, vaša marža će iznositi 25% pune cijene prodanog materijala.

Formati podijeljenih sadržaja

Prilikom upload-anja pjesme trebate je priložiti u formatima .mp3 i .wav, kao i pregled koji će biti postavljen direktno na vaš portfolio, uz odgovarajuću zaštitu. Na taj način autori stranice štite sebe i vas od zloupotrebe vašeg muzičkog sadržaja.

Podaci o sadržaju koji upload-ujete

Podaci koje trebate priložiti prilikom preuzimanja pjesme odnose se na njeno ime, kratki opis, muzički smjer (radi vidljivosti stranice), tempo, brzinu (kvalitet zvuka), kao i oznake koje će vam pomoći da svoju pjesmu približite korisnicima koji traže posebnu vrstu pozadinske muzike za vaš projekat.

Šta Audio Jungle nudi?

Slično ostalim društvenim mrežama, Audio Jungle omogućava vam umrežavanje s drugim autorima, moguće je ocjenjivati ​​materijale, ostavljati komentare na projektima, kao i mogućnost da ‘pratite’ određene autore koji su vama zanimljivi, tj. primati obavijesti o novim istim projektima koji se nalaze u njihovom portofoliu. Dakle, ako se bavite muzikom, ovo je jedan od načina da unovčite svoj talenat i rad.

MOŽDA TE ZANIMA