back to top

Kako zaraditi novac pomoću Google AdSense

Danas gotovo cijeli svijet zna za web pretraživač Google, što ga čini najpopularnijim.

Naravno, kao najveća web kompanija na svijetu, Google ima svoj sistem kontekstualnog oglašavanja, a to je Google AdSense, putem kojeg možete zaraditi dobru količinu novca ovisno o mnogim čimbenicima.

Saznajmo kako zaraditi novac pomoću Google AdSense-a.

Šta je Google AdSense za webmastere?

Google Adsense je kontekstualni program kojim Google omogućava webmasterima da postavljaju oglase Google oglašivača na svoje web lokacije (oglašivači ili oni koji plaćaju da se njihov oglas prikaže na Googleu) i da primaju određenu svotu novca za svaki klik na jedan od oglasa.

Zaradu dijele Google, kao posrednik, i webmaster na čijim se stranicama oglasi prikazuju. Cijena oglasa, a time i vaša zarada, varira i ovisi o tome koliko je oglašivač platio za svaki klik.

kako zaraditi novac pomoću google adsense

Kako početi zarađivati ​​novac putem AdSensea?

Uslov koji trebate ispuniti da biste zaradili putem AdSensea je da imate vlasništvo nad web lokacijom ili blogom. Takođe, web lokacija ili blog moraju sadržavati nekoliko engleskih riječi u svom kontekstu da bi Google prihvatio vašu web lokaciju / blog.

Registracija na Google Adsense

Kada mislite da vaša web lokacija ima potencijalne šanse da bude ugrožena, tada je vrijeme da se prijavite za Google AdSense: Prijavite se.

adsense
AdSense

Nakon registracije na web mjestu, Googleu će trebati vrijeme da detaljno pregleda vašu stranicu i odluči hoće li njihovi oglasi biti prihvaćeni.

Od dana registracije do odluke Googlea, bez obzira jeste li se uspjeli registrovati ili ne, trebalo bi proći nekoliko dana (ponekad je ovaj postupak duži).

Ako je registracija prošla dobro, nakon registracije dobivate oglase koje trebate postaviti na svoju stranicu ili blog. Oglasi mogu biti različitih veličina. Oni se kreću od 125 × 125 do 728 × 90 ili 160 × 600 piksela. Također je važno napomenuti da bi oglasi trebali odgovarati izgledu web stranice.

Pročitajte i ovo:

MOŽDA TE ZANIMA