Kako koristiti web kameru

-

Kako se propusnost povećava, web kamere postaju vodeće sredstvo komunikacije u posljednjih nekoliko godina, pa ih moramo znati koristiti

Ne samo da vam omogućavaju da uspostavite vizuelni kontakt sa osobom s kojom komunicirate, već i pomoću funkcije VoIP (Voice Over IP), oni vam omogućavaju i da uputite audio poziv sa željenom osobom. Web kamera se također može koristiti za praćenje situacije kod kuće kada niste tamo.

Instalacija web kamere

Instalirajte web kameru tako što ćete priključiti USB kablove u port i uključiti računar. Operativni sistem će prepoznati kameru i pitati vas da li treba instalirati upravljački program. Kamera bi trebala dobiti instalacijski disk. Umetnite disk u pogon i kliknite Da nakon što softver zatraži da instalirate upravljački program. Ovo će također instalirati softver kamere.

web

Podesite opcije fotoaparata pomoću isporučenog softvera. Na ovaj način možete prilagoditi rezoluciju zvučnika, mikrofona ili kamere. Podesite fokus pomoću prstena oko objektiva fotoaparata. Softver koji dolazi s kamerom trebao bi vam omogućiti fotografiranje, kao i video. Također bi trebao imati audio podršku.

Povežite se sa prijateljima

Pozovite prijatelja putem Skype-a, Yahoo Messengera ili ICQ-a. Sve ove VoIP funkcije isporučuju se sa softverom i omogućavaju vam da razgovarate i dijelite video zapis sa osobom na drugom kraju žice. Da biste to učinili, jednostavno učitajte softver i pozovite osobu sa liste. Da biste dodali kontakt, jednostavno unesite njegovu adresu e-pošte ili korisnički ID. Za komunikaciju koristite mikrofon ili slušalice. U Skype – u ćete pronaći dugme za video razgovor. I drugi softver također podržava ovu opciju, ali moguće pod različitim imenima.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Mirko
Mirkohttps://tnt.ba
Mirko je autor mnogih članaka na yep.ba portalu za mlade. Iskusni je "digitalni" poduzetnik pa njegove savjete vrijedi pročitati

MOŽDA TE ZANIMA