back to top

Kako zaraditi na Audio Jungle ?

Još jedno internetsko tržište koje vam daje priliku da zaradite novac putem Interneta je Envato.

Riječ je o komuni koja uključuje nekoliko različitih internet trgovina. Saznajmo onda kako zaraditi na Audio Jungle.

Svi su fokusirani na ponudu i potražnju multimedijskog sadržaja koji se odnosi na audio snimke, video isječke, gotove grafičke radove, skripte, unaprijed postavljene postavke za web stranice i prezentacije.

Šta je Audio Jungle?

Audio Jungle je ogranak Envato Marketplaces i specijaliziran je za trgovanje kratkim i dugim audio zapisima za potrebe muzičke pozadine u određenim projektima (reklame, džinglovi, pozadinska muzika u igrama, na web lokacijama itd.).

kako zaraditi na audio jungle ?Kako zaraditi na Audio Jungle ?” class=”wp-image-702947″/>
Kako zaraditi na Audio Jungle ?

Kako funkcioniše?

Registrovanjem i pridruživanjem, nakon klišeirane aplikacije u kojoj ćete ostaviti neke osnovne informacije o sebi ili svojoj grupi i gdje ćete se upoznati s pravilima poslovanja i ponašanja u Audio Jungleu, dobit ćete svoj portfolio. To je mjesto na koje ćete učitati svoje muzičke kreacije i ponuditi drugim autorima ili posjetiteljima stranice da ih kupe. 

Vaša zarada ovisit će o cijeni koju su postavili recenzenti web stranica nakon što su primili materijal i objavili ga na portofoliu, kao i o postotku koji uzimate kao ekskluzivni ili redovni autor. Ako prilikom prijave potvrdite da ste „ekskluzivni“ autor, potvrđujete da se vaš muzički materijal može naći samo na Audio Jungle i Envato. U tom će slučaju vaša početna marža iznositi 50% od ostvarene prodaje.

Dakle, ako se muzički materijal prodaje, što recenzenti web lokacija procjenjuju na 14 USD (američkih dolara), tvoja će biti 7 USD. U suprotnom, ako se registrujete kao „neekskluzivni“ član, odnosno ako svoj posao nudite na drugim web lokacijama, vaša marža će iznositi 25% pune cijene prodanog materijala.

Formati podijeljenih sadržaja

Prilikom upload-anja pjesme trebate je priložiti u formatima .mp3 i .wav, kao i pregled koji će biti postavljen direktno na vaš portfolio, uz odgovarajuću zaštitu. Na taj način autori stranice štite sebe i vas od zloupotrebe vašeg muzičkog sadržaja.

Podaci o sadržaju koji upload-ujete

Podaci koje trebate priložiti prilikom preuzimanja pjesme odnose se na njeno ime, kratki opis, muzički smjer (radi vidljivosti stranice), tempo, brzinu (kvalitet zvuka), kao i oznake koje će vam pomoći da svoju pjesmu približite korisnicima koji traže posebnu vrstu pozadinske muzike za vaš projekat.

kako zaraditi na audio jungle ?
Kako zaraditi na Audio Jungle ?

Šta Audio Jungle nudi?

Slično ostalim društvenim mrežama, Audio Jungle omogućava vam umrežavanje s drugim autorima, moguće je ocjenjivati ​​materijale, ostavljati komentare na projektima, kao i mogućnost da ‘pratite’ određene autore koji su vama zanimljivi, tj. primati obavijesti o novim istim projektima koji se nalaze u njihovom portofoliu. Dakle, ako se bavite muzikom, ovo je jedan od načina da unovčite svoj talenat i rad.

MOŽDA TE ZANIMA