back to top

Najbolji besplatni torrent klijenti

Ovi najbolji besplatni torrent klijenti pomoći će vam da preuzmete datoteke i upravljate njima što učinkovitije.

Život preuzimanja puno je lakši ako koristite jedan od najboljih besplatnih torrent klijenata. Preuzimanje izravno s poslužitelja često znači dugo čekanje i male brzine, osobito ako se natječete s drugim korisnicima za propusnost.

Međutim, s jednim od ovih besplatnih torrent klijenata vrijeme preuzimanja je puno brže zahvaljujući činjenici da će klijent zgrabiti dijelove te datoteke iz više izvora i sastaviti je tako da umjesto preuzimanja s jednog izvora, dobijete nekoliko odjednom .

Iz našeg iskustva korištenja i testiranja mnogih torrent klijenata, otkrili smo da su sljedeći najbolji od najboljih.

Također smo istaknuli ono što nam se sviđa i što nam se ne sviđa kako bismo vas doveli do onog koji najbolje odgovara vašim potrebama.

To uključuje razmatranje korisničkog iskustva, napuhan softver ili oglase koje ponekad možete zaobići nekim od najboljih VPN-ova za torrentiranje, pa čak i integraciju s drugim aplikacijama

Postoje opcije koje su pojednostavljene za one koji samo žele započeti bez muke, kao i za one s naprednijim značajkama. No bez obzira na to koji besplatni torrent klijent odaberete, on će vam pomoći u preuzimanju i upravljanju velikim datotekama.

Samo se pobrinite da uložite u jedan od najboljih vanjskih tvrdih diskova za pohranu.

I, ako se nadate da ćete preuzeti streaming video negdje online, razmislite o besplatnom YouTube video i audio downloaderu.

besplatni torrent klijenti
Najbolji besplatni torrent klijenti

Najbolji besplatni torrent klijenti 2023

1. qBittorrent

Ravnoteža brzine i jednostavnosti: najbolji besplatni torrent klijent

Operacijski sustav: Windows, macOS, Linux | Značajke: Ugrađena podrška za RSS feedove, ugrađeni preglednik

Prednosti: Bez oglasa, praktični dodatni alati, bez softvera u paketu

Nedostaci: Manje proširenja od nekih

qBittorrent savršen je kompromis. Neki torrent klijenti nude sve značajke koje možete zamisliti, dok drugi čine stvari što jednostavnijim.

Ovaj besplatni torrent klijent, s druge strane, točno je u sredini, s ciljem “zadovoljiti potrebe većine korisnika uz korištenje što manje CPU-a i memorije.”

Može se pohvaliti integriranim torrent preglednikom, media playerom, enkripcijom, prioritizacijom torrenta i datoteka unutar tih torrenta, IP filtriranjem i stvaranjem torrenta, te je najbliži open source, bez smeća ekvivalent uTorrentu.

Također nudi minimalističko korisničko sučelje bez reklama koje je jednostavno za korištenje i preuzimanje sadržaja s weba.

Tijekom našeg testiranja pokazao se i sigurnim, što ne čudi budući da se radi o softveru otvorenog koda. Ako tražite višeplatformski torrent klijent koji pokriva osnove bez previše kompliciranja, kBittorrent je izvrstan.

2. Vuze

Torrent klijent sa svim značajkama ako vam ne smetaju oglasi

Operacijski sustav: Windows | Značajke: Ugrađena funkcija pretraživanja

Prednosti:Jasno, dobro dizajnirano sučelje, proširivo pomoću dodataka

Nedostaci: Sadrži oglase, probnu verziju Antivirusa koja vam pomaže da se zaštitite na internetu.

Vuze (bivši Azureus) tvrdi da je najmoćniji BitTorrent klijent na svijetu. Nismo sigurni kako stoji na drugim planetima, ali svakako je ozbiljan kandidat za tu titulu.

Postoje dvije verzije: skraćeni Vuze Leap i potpuni Vuze Plus. Oba nude preuzimanje torrenta, reprodukciju medija i podršku za magnetske veze datoteka, ali Vuze Plus dodaje integriranu zaštitu od virusa i mogućnost pregledavanja medijskih datoteka.

Jedna od ključnih prodajnih prednosti Vuzea je njegovo sučelje, koje smo otkrili u testiranju, siječe žargon i čini još naprednije značajke dostupnim novim korisnicima.

Zapravo, postavljanje Vuzea iznimno je jednostavno, čak i za početnike. Vuze također nudi prigušivanje propusnosti, IP filtriranje i sve druge značajke koje biste očekivali od robusnog torrent klijenta.

Definitivno jedna od prvih opcija koju treba razmotriti.

besplatni torrent klijenti
Vuze (bivši Azureus) tvrdi da je najmoćniji BitTorrent klijent na svijetu.

3. Deluge

Prilagodljiv klijent koji može biti lagan, a moćan koliko želite.

Operacijski sustav: Windows, macOS, Linux | Značajke: Može se vrlo prilagoditi različitim dodacima

Prednosti: Višeplatformska, proširivo putem dodataka, integracija preglednika

Nedostaci: Sučelje je malo oskudno

Deluge postoji oduvijek i može biti jednostavan ili moćan koliko želite, što ga čini jednim od najsvestranijih besplatnih torrent klijenata.

To je zato što se može proširiti pomoću dodataka. Tijekom testiranja ustanovili smo da mu je najveća snaga prilagodljivost uz pomoć raznih dodataka.

Učinkovito vam omogućuje stvaranje vlastite personalizirane verzije Delugea.

Želite nešto što izgleda kao uTorrent bez neželjenog softvera? Nema problema.

Želite dodati preuzimanja abecednim redom, premjestiti preuzete datoteke u određene mape prema vrsti datoteke, prilagoditi brzinu prema mrežnim uvjetima, napraviti lijepe grafikone, rasporediti sve, integrirati se s Chromeom ili Firefoxom ili skupno preimenovati preuzimanja?

Korisni savjeti na temu Kako očistiti cache memoriju i ubrzati rad pretraživača pomoći će vam da vaš laptop bude brži. 

Ni to nije problem. I, iako može izgledati jednostavno i pomalo zastarjelo, posebno u usporedbi s Vuzeom i ostalim konkurentima, njegovo jednostavno sučelje i široke značajke omogućuju mu da se drži.

4.uTorrent

Nevjerojatno lagan klijent kojeg održava sam BitTorrent

Operacijski sustav: Windows, macOS, Android

Prednosti: Raspored preuzimanja, vrlo mali, radi na webu

Nedostaci: Sadrži oglase, dodatni softver u paketu

uTorrent, poznat i kao µTorrent, postoji od 2005. godine i najčešće je korišten besplatni torrent klijent izvan Kine. Međutim, tijekom godina je izazvao neke kritike: podržan je oglasima i mnogi korisnici tvrde da su najnovije verzije preteške za oglašavanje i softver u paketu.

Obavezno pažljivo pročitajte svaki korak instalacijskog programa i poništite odabir softvera koji ne želite instalirati.

Osim toga, uTorrent je koristan, učinkovit i ne troši previše resursa vašeg sustava: cijela aplikacija uglavnom radi u vašem web pregledniku.

Iako nije službena BitTorrent aplikacija, BitTorrent ju održava zadnje desetljeće.

Vrijedno je napomenuti da uTorrent ima evidenciju o sigurnosnim problemima, od kojih je najnoviji potencijalno omogućio hakerima kontrolu ključnih funkcija klijenta i špijuniranje korisničkih preuzimanja. BitTorrent je u međuvremenu objavio zakrpu za ranjivost.

VPN online i kako aktivirati VPN za sve početnike može biti komplikovano. Uz detaljno upustvo aktivirajte VPN na vašem računaru. 

besplatni torrent klijenti
uTorrent je koristan, učinkovit i ne troši previše resursa.

5.BitTorrent

BitTorrentov vlastiti klijent, s web-baziranim sijanjem i komentarima

Operacijski sustav: Windows, macOS, Android

Prednosti: Jednostavan za konfiguriranje, raspored preuzimanja, vrlo mali

Nedostaci: Sadrži oglase

Možda se pitate zašto BitTorrent ima vlastiti torrent klijent kada također održava uTorrent – ​​​​posebice kada je BitTorrent aplikacija rebrendirana verzija uTorrenta.

Pratite li nas još uvijek? Međutim, iako su aplikacije funkcionalno identične, postoji nekoliko ključnih razlika: BitTorrent nudi objavljivanje, komentiranje i pregledavanje weba, a možda ćete otkriti da je BitTorrent klijent dobrodošao privatnim sljedbenicima koji ne vole uTorrent.

Ipak, ako ste u potrazi za besplatnim torrent klijentom, uTorrent je izvrsna opcija – mogao bi biti dobar izbor ako ste novi u torrentingu i želite klijent koji će vam omogućiti jednostavan uvod.

Utvrdili smo da je vrlo jednostavan i lak za korištenje tijekom testiranja, a koristi ga čistim, ali vizualno privlačnim sučeljem s puno opcija.

U međuvremenu, impresivne razine performansi pomažu u stvaranju ugodnog iskustva.

Jesu li torrenti legalni?

Torrenti su na lošem glasu zbog piratstva, ali sami po sebi nisu ilegalni i imaju mnoge legitimne namjene, uključujući preuzimanje softvera otvorenog koda i materijala javne domene.

Sve ovisi o sadržaju koji preuzimate. Sve dok je vlasnik autorskog prava dao dopuštenje da se datoteka dijeli na ovaj način, to je u redu, ali korištenje torrenta za preuzimanje sadržaja koji biste inače morali platiti nije legalno.

Preporučujemo da pročitate:

MOŽDA TE ZANIMA