back to top

Bookaweb Portal Vaš Put Do Smještaja

Bookaweb portal čini traženje smještaja znatno lakšim i bržim.

Danas, kada su u većini država svijeta zatvorene granice, nema mnogo izbora za odmor.Na svu sreću, Balkan krije mnoštvo prirodnih ljepota koje su čak i bolje od evropskih destinacija za putovanje.

Susjedne države, poput Srbije kriju čari prirode ali i kulturnih zamenitosti koje privlače brojne turiste. Ako se odlučite za odmor u Srbiji onda vas siguno zanima kako pronaći idealan smještaj za vas i vašu porodicu.

Jedan od najlakših stranica za rezervaciju i pronalazak smještaja zasigurno je Bookaweb Travel sajt. Bookaweb je vaš put do smještaja jer nudi odličan izbor apartmana koje možete rezervisati na siguran, brz i lagan način.

Ukoliko niste sigurni koje destinacije posjetiti u Srbiji, napravili smo popis idealnih lokacija koje ostavljaju bez daha.

Zlatibor

U periodu svjetske pandemije, svi težimo ‘pobjeći’ u prirodu kako bismo se odmorili i napunili baterije za svakodnevni život. Ne samo u ovom periodu, ali i inače, planine su najbolje odredište za svježi zrak koji nam je potreban, pogotovo ako živimo u gradovima. Za vrijeme zime, poznato je da skoro svi balkanski gradovi imaju zagađen vazduh, a planine su izvor čistog zraka.

Zlatibor, planina se prostire na površini oko 1000 km2. Poznato je klimatsko lječilište, ali i turistička atrakcija u svim godišnjim dobima. U blizini planine nalazi se mali gradić Kraljeve vode, koje je od izuzetne historijske važnosti.

U sedamnaestom vijeku je bila mjesto privremenog boravka onih koji su tražili zdravlje i mir, te kako bi napunili tijelo energijom. Zbog toga i dan danas, Zlatibor zbog svoje očaravajuče prirode i pozitvnog, učinka na psihičko i fizičko zdravlje, izbor je mnogima. Naročito u vrijeme pandemije, koja utiče na zdravlje čovjeka.

Poseban historijski značaj se ogleda u periodu kralja Aleksandra Obrenovića, zbog kojeg je ovo mjesto postalo turistička atrakcija.

Najinteresantnija je upravo Kraljeva Voda koja je bila mjesto na kojem je kralj Aleksandar ručao. Zatim kralj Petar Prvi Karađorđević je 1905. godine došao na odmor. Tada su izgrađeni prvi veliki objekti poput hotela.

Ono što čini Zlatibor poželjnom destinacijom za odmor jeste njegov položaj. Nalazi se u samom središtu Srbije, te u blizini su mu gradovi poput Beograda i Novog Sada koje također možete posjetiti prilikom boravka na Zlatiboru.

bookaweb portal vaš put do smještaja
Zlatiborske prirodne ljepote

Zanimljiva činjenica je da preko planine a i dijelom kroz masiv prolazi željeznička pruga Beograd – Bar.

Zbog prijatne klime, te velikim brojem planinskih potoka, pašnjaka i njene izuzetne ljepote Zlatibor je odlična destinacija za bijeg u prirodu.

Pogotovo sada, kada je sniježni prekrivač i vlada zimska idila.

Ako mislite da na planini nema mnogo smještaja, pogriješili ste! Postoji veliki broj apartmana na Zlatiboru koji će upotpuniti vašu zimsku idilu.

Novi Sad

Novi Sad, grad na lijevoj obali Dunava, bogat posebne energije i ljudi koji ostaju u sjećanju.

Ako želite provesti odmor u malo urbanijem i modernijem okruženju ali ipak sa bogatom historijom, kulturom i znamenitostima Novi Sad je idealna opcija.

Novi Sad je često nazivan i srpskom Atinom jer je dugo vremena bio centar kulture u Srbiji. Ime grada potiče još iz davne 1748. godine, kada je ukazom carice Marije Terezije, Novi Sad dobio status slobodnog kraljevskog grada u okviru austrijske monarhije. 

U carskoj povelji nazvan je Neoplanta, te kada se sa latinskog prevede to znači Novi sad, Novi zasad ili Nova plantaža.


Zanimljivo porijeklo imena, nije jedina stvar za provođenje odmora u Novom Sadu.

Neke od znamenitosti koje vam preporučujemo da posjetite za vrijeme boravka su: spomenici Svetozara Miletića (glavni gradski trg), spomenik Jovana Jovanovića Zmaja (ispred Vladičanskog Dvora),  spomenik žrtvama novosadske racije na Keju, ali i Matica srpska koja je najveća biblioteka u Srbiji, Beogradska kapija i mnogi drugi historijski objekti.

Boraviti u Novom Sadu znači i posjetiti Petrovaradinsku satnu kulu, koju preporučujemo svim zaljubljenicima u historiju ali i panoramske poglede koji ostavljaju bez riječi.

bookaweb portal vaš put do smještaja
Petrovaradinska satna kula

Ukoliko ste izabrali Novi Sad kao destinaciju za odmor, onda vam je još preostalo isplanirati putovanje i pronaći smještaj.

Učinit ćemo vam lakšu potragu smještaja i preporučiti vam odličan izbor stana na dan  u Novom sadu na portalu Bookaweb.

Beograd

Balkanski grad koji nikada ne spava – Beograd.

Mislim da svi znamo ponešto o ovom gradu, njegovoj kulturi i historijskoj baštini. Od njegove historije za koju se veže despot Stefan Lazarević, te centralnog i glavnog grada bivše Jugoslavije pa sve do danas ovo je  grad koji svi moramo nekada posjetit. A kaže se da ko posjeti jednom Beograd, stalno se njemu vraća.

Možda već zvuči  kao klišej kada čujete da je ovo grad s posebnom energijom, ljudima i načinom života ali doista je tako.

Iako, kao glavni grad Srbije sa skoro 1,7 miliona stanovnika može izgledati previše haotično za odmor, to sve pada u vodu baš zbog njegove ljepote.

 Raznolika arhitektura može biti jedini i najveći povod za vaš boravak u Beogradu.

Možete vidjeti da su prisutni tipični vojvođansko – panonski objekti  ali i starije građevine orijentalne kulture iz osmanskog perioda pa sve do socrealističke arhitekture Novog Beograda( koju čine široki bulevari i prostrane zelene površine). Beograd je raj za sve zaljubljenike u građevine i znamenitosti.

Kako pričati o Beogradu a ne spomenuti i njegov noćni život, koji je trenutno u manjoj zastupljenosti zbog epidemiološke situacije. Osim što je kulturna prijestolnica, on je ujedno savršeno mjesto za mlade koje žele nezaboravno iskustvo koje će spominjati čak svojoj djeci a možda i unucima.

bookaweb portal vaš put do smještaja
Beograd

Kalemegdan, Skadarlije, Knez Mihajlova, Terazije, Bulevar Kralja Aleksandra ( najduža ulica u Beogradu) su samo od nekih mjesta koje morate posjetiti za vrijeme boravka.

Kada spomenemo poseban osjećaj koji imate prilikom šetanja beogradskih ulica, mislimo na ugođaj koji doživite. Zaboravite na sve stvari oko vas, te možete najbolje zamisliti kakav je život bio u različitim historijskim periodima. A upravo magična beogradska arhitektura upotpunit će taj dojam.

Iako je ovo glavni grad, možete svejedno boraviti u prirodi. Preporučujemo vam da posjetite čuvenu Adu Ciganliju ( riječno ostrvo na Savi), ili posjetite Topčiderski park. Neizostavno je i uživanje u pogledima na Savi i Dunavu koji će zaokružiti doživljaj u  prirodnim ljepotama.

U gradu velikom kao što je Beograd teško je pronaći smještaj koji je povoljan ali dovoljno blizu centra.

Na portalu Bookaweb postoji veliki izbor stanova na dan Beograd koji može pomoći u pronalaženju idealnog smještaja za boravak u čuvenom gradu.

MOŽDA TE ZANIMA