back to top

Jeftini apartmani na Vlašiću: Sve što treba da znate prije boravka!

Bilo da putujete ljeti ili zimi, Vlašić je uvijek odlična opcija. Iz tog razloga postoji mnogo jeftinih opcija za smještaj na Vlašiću, a sama pretraga na Google-u je dokaz za to. Naime, samom pretragom riječi “jeftini apartmani Vlašić” dobićete preko 26 hiljada pretraga!

Na svega 25 kilometara od Vlašića i 260 od Banjaluke, ova planina je pravo mjesto ukoliko želite da se odmorite od gradske buke i gužve.

A ukoliko planirate svoj odmor ovdje vjerovatno se pitate kako naći jeftine apartmane na Vlašiću i gdje je najbolje tražiti smještaj. U nastavku ovog teksta vam donosimo sve što treba da znate o jeftinim apartmanima na Vlašiću.

Šta sve možete vidjeti na Vlašiću?

Planina Vlašić se nalazi blizu mnogih važnih gradova. Upravo i preko Vlašića vodi jedan od važnijih regionalnih puteva u Bosni i Hercegovini – onaj koji Banja Luku preko Kneževa spaja sa Travnikom. Dalje je od Travnika moguće i brzo stići do Sarajeva.

Ukoliko na Vlašić putujete zimi, možete da se bavite mnogim aktivnostima među kojima su skijanje i boardanje svakako najpoznatije. Vlašić na raspolaganju ima 10 500 metara uređenih staza, od čega su dvije lake i 2 teške. Sam skijaški centar raspolaže sa 5 ski liftova, stazama za hodanje na skijama dužine 15 kilometara i 4 skakaonice.

Najviši vrh Vlašića je Paljenik, a ova planina je i tokom Austro-Ugarske vladavine na ovim prostorima bila bitan turistički centar. Planina je i godinama bila poznata po internacionalnom Pokal Vlašić Evropa Kupu koji se ovdje održao 13 puta. Vlašić je poznat i po noćnom životu pa je i to svakako jedna od aktivnosti koju možete isprobati dok ste tu.

Ukoliko ne volite zimu i na planinama više volite boraviti tokom ljeta, znajte da je na Vlašiću izbor aktivnosti koje možete raditi van ski sezone veliki. Najpoznatije su svakako hiking ture na kojima možete naići na neke endemske biljne i životinjske vrste, zatim obilazak katuna u kojima se proizvodi vlašićki sir, te mnogi izleti i planinarenje.

Jeftini apartmani Vlašić: Najbolja ponuda smještaja je tokom sezone skijanja

S obzirom na veliki broj turista koji svake godine dolaze na ovu planinu, izbor smještaja na Vlašiću u kojima možete boraviti je veliki. Postoji mnogo apartmana, vila i hotela koji nude smještaj po veoma povoljnim cijenama.

Mnogi ljudi su odlučili da ovdje kupe zemljište i izgrade svoje vikendice, a i njih je, kao i druge jeftine apartmane na Vlašiću moguće iznajmiti za boravak. Kada je riječ o lokaciji, najbolja mjesta za boravak su svakako oko Babanovca – centra Vlašića. Upravo su oko te lokacije smještene staze i liftovi za skijanje, te restorani i kafići.

Ipak, bilo bi dobro da svoj boravak planirate unaprijed i da na vrijeme rezervišete smještaj na Vlašiću. Ukoliko to učinite samo nekoliko dana pred boravak, velika je vjerovatnoća da će izbor kvalitetnog raspoloživog smještaja biti manji te da ćete morati da platite veću cijenu nego inače.

Ista je stvar kada na Vlašiću boravite tokom sezone skijanja. U takvim slučajevima treba da budete spremni da ćete boravak platiti minimalno 50 evra po danu. Jedine jeftinije opcije se nalaze i po 10 kilometara udaljenosti od centra. S druge strane, ukoliko se odlučite da na Vlašić dođete kada je proljeće ili ljeto, apartman ćete moći naći i za 30 evra po danu.

Savjet plus: Ukoliko planirate put, budite sigurni i da imate dobar i kvalitetan kofer uz vas.

Kako možete plaćati smještaj na Vlašiću?

Plaćanje možete vršiti u gotovini kod vlasnika prilikom ulaska u apartman ili kreditnom karticom preko platforme na kojoj rezervišete smještaj na Vlašiću. Najbolje platforme za pretragu jeftinih apartmana na Vlašiću jesu Booking.com, Olx.ba i Trivago.

Na njima ćete zaista lako naći smještaj na Vlašiću koji vama odgovara i ugodan boravak na ovoj planinskoj ljepotici će biti zagarantovan.

Preporučujemo vam i ovo:

Upoznajte Rašku

Najbolje turističke agencije za daleka putovanja

Kako otvoriti restoran

Jeftine sobe u Trebinju

Stan na dan u Trebinju: 4 najbolje opcije za smještaj

Kako pronaći najbolje apartmane u Trebinju?

Da li ste ikada boravili na ovoj našoj planini? Kako vam se sviđa ponuda smještaja na Vlašiću? Recite nam u komentarima!

MOŽDA TE ZANIMA