EU4Business – prezentacija javnog poziva za potencijalne korisnike bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima

0
164

Projekat “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” je četverogodišnja inicijativa (2018-2022) koja je finansirana primarno od strane Evropske Unije (EU) u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II. Projekat sprovode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). UNDP je odgovoran za provedbu aktivnosti iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

Projekat EU4Business je 1. februara 2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja). Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na web stranici http://bit.ly/EU4BusinessJavniPoziv/ i na stranici projekta https://eu4business.ba/.

Danas se u Sarajevu održao prvi po redu informativni sastanak tokom kojeg će svi potencijalni aplikanti biti u mogućnosti da dobiju odgovore na sva otvorena pitanja, te je prezentaciji prisustvovao i g.Dženan Trbić viši stručni saradnik za razvoj socijalnog predzetništva u YEP-u kako bi se procijenila mogućnost da preduzetnici koji djeluju u sektoru poljoprivrede, a koje je YEP podržao u okviru YEP Inkubatora poslovnih ideja, također učestvuju u Projektu EU4Business.

PODIJELI