Reformski paket: Uvodna obuka za SZZ ZDK i SZZ USK

0
219

Danas je počela Uvodna obuka za savjetodavce i šefove biroa Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, koju provode interni treneri Aida Radić iz Službe za upošljavanje Županije Posavske i Ramo Sulić iz Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona uz podršku predstavnica Projekta YEP Alme Suljović i Ivane Martinović.

Obuku je otvorio rukovodilac Projekta YEP Dr Ranko Markuš. Obuke koordinira Federalni zavod za zapošljavanje uz podršku YEP tima, što je veoma važno iz ugla održivosti procesa internih obuka za službe za zapošljavanje u FBIH.

Cilj uvodne obuke je prenijeti osnovna znanja o novom modelu rada kako bi uposlenici isti mogli primjenjivati što efikasnije. Novi model rada podrazumijeva razvoj novih kompetencija te (re)organizaciju rada ali i usvajanje novih procedura i alata što za krajnji cilj ima optimizaciju procesa rada te pružanje kvalitetnije usluge nezaposlenim licima i(ili) poslodavcima.  Ova aktivnost je dogovorena na kolegiju direktora kantonalnih službi za zapošljavanje koji je održan 28.februara u Kupresu, te podrazumijeva realizaciju Uvodnih obuka sa fokusom na izradu Individualnih planova zapošljavanja za sve kantonalne službe za zapošljavanje koje do sada nisu bile obuhvaćene ovom aktivnošću, odnosno i podružnice/biroi koji do sada nisu bili obuhvaćeni. Na ovaj način će zaposlenici biroa/podružnica svih kantonalnih službi za zapošljavanje steći osnovna znanja za izradu Individualnih planova zapošljavanja. 

PODIJELI