back to top

Zašto igrati Imperia Online?

Saznajte sve o popularnoj igrici Imperia Online

Imperia Online je besplatna online strateška igra sa različitim mehanikama i aktivnostima, kao što su upravljanje gradom, zgradama i raznim događajima zasnovani na društvenim mrežama. Svaki igrač započinje igru sa sličnim uslovima; primarni cilj igre je razviti najuticajnije carstvo.

Svaki igrač započinje igru sa malim glavnim gradom. Aneksija teritorija može proširiti granice vaše provincije.

Posedovati masivno carstvo sa mnogim pripojenim oblastima znači imati visoke prihode i jaku vojsku.

Ipak, u isto vreme morate se nositi sa duhom stanovništva – trebate održati dovoljan nivo sreće ljudi, odabrati optimalni nivo poreza, organizovati festivale, zaštititi građane od napada varvara i drugih igrača .

Od Imperia Online verzije 6, možete povećati statistiku svog grada angažovanjem Velikih ljudi. Možete odabrati cara i guvernera.

Svaki član kraljevskog dvora ima urođene talente i osobine, tako da možete odabrati najprikladnije ljude koji će vladati vašim kraljevstvom. Takođe možete odabrati ljude koji su bliski kraljevskoj porodici.

Da biste olakšali zaštitu gradskih zidina od neprijateljskih napada, možete ostaviti branitelje u gradu ili se pridružiti savezu tako da vas drugi igrači mogu podržati tokom igre.

Učešće u Alijansi otvara pristup riznici saveza, vođenju ratova, izgradnji saveza i različitim proširenjima. Saveznicima možete pomoći tako što ćete braniti njihove gradove ili tako što ćete im deliti zlato i resurse.

Najčešće aktivnosti kompanije Imperia Online podeljene su u dve kategorije. Prva je razvoj carstva. Možete graditi razne zgrade, razvijati ih, povećavati nivo bonusa i upravljati resursima gradova.

Trenutno u Imperia Online postoji 29 različitih vrsta zgrada, kako za vojne, tako i za ekonomske svrhe. Svi oni mogu dobiti nadogradnje.

Povećanje nivoa zgrade ili tehnologije zahteva različite resurse, poput drveta, kamena, gvožđa i zlata.

Takođe, možete kupiti premium valutu koja se zove Dijamanti. Štaviše, za dovršavanje zadataka možete dobiti više od 50 vrsta specifičnih resursa, od iskustva stečenog do raznih produkcija, trupa i vojnih jedinica.

imperia online
Zašto igrati Imperia online?

Teritorije provincije mogle bi se proširiti kolonizacijom neutralnih područja ili opsadom domena drugih igrača. Ipak, ova opcija zahteva moćnu vojsku i puno resursa.

Druga vrsta aktivnosti u Imperia Online su borbene opcije. Uključuje regrutovanje i obuku raznih trupa, bitke na terenu i opsade.

Sve borbe se igraju automatski, tako da morate znati taktiku i trezveno proceniti situaciju. Informacije o neprijatelju možete dobiti regrutovanjem špijuna u trenutnom području.

Postoji nekoliko različitih načina borbe: Poljska bitka, Opsada tvrđave i Pljačka. Glavne razlike između opsade i pljačke su u tome što ćete izborom prvog načina dobiti resurse nakon bitke, a odabirom drugog vaše trupe će angažovati civilno stanovništvo.

Poljska bitka je jednostavna borba; jedini profit ovog načina su čast i vojni bodovi.

Šta je bitno znati u Imperia Online igri?

Dobra stvar Imperije Online je da, iako se korisnički interfejs u ​​njemu čini malo složenim, igra vas na početku vodi kroz vrlo temeljit vodič, ističući sve značajne akcije koje morate preduzeti da biste preživeli i objašnjavajući načine na koje određeni odluka utiče na vašu igru.

Nakon što prođete kroz vodič, od vas se traži da podesite ime svog carstva i nastavite sa igrom.

imperia online
Šta je bitno znati u Imperia Online igri?

Balansiranje ekonomije i vojske

U Imperia Online, da biste sakupili vojsku, morate imati jaku ekonomiju. Štaviše, stabilna ekonomija vam omogućava da gradite farme, uređujete smeštaj stanovništva, gradite strukture i zapošljavate radnike za različite zadatke.

Vojne strategije uključuju potrebu za izgradnjom odbrane, pripremom vaših trupa i njihovom upotrebom za napad na druga sela i carstva.

Porez oporezuje dug put ka stabilnoj ekonomiji koja vam omogućava da imate uravnoteženo carstvo i steknete uporište u igri.

Dobro razumeti funkcije na meniju

Kao što je gore pomenuto, Imperia Online ima prilično veliki broj dugmadi u meniju koji imaju tendenciju da nekim igračima čine malo nelagodno.

Ali programeri su ovaj problem ublažili predstavljanjem igre kroz veoma sveobuhvatan vodič. Sva dugmad se ne pojavljuju odjednom kao u mnogim drugim strateškim igrama, ali postaju dostupna redom po korak kad shvatite već upotrebljiva dugmad.

Pored kartice resursi, na ekranu se pojavljuju mnoge druge opcije, koje uključuju saveze, rangiranja, dostignuća, igračke e-adrese, profil igrača i odeljak za pomoć.

imperia online
Kako igrati Imperia online?

Upravljanje radnom snagom i građevinskim radovima

U kompaniji Imperia Online morate da generišete resurse postavljanjem rudnika gvožđa, mlinova za drvo i kamenoloma koji će vam omogućiti izgradnju zgrada. Više se može naglasiti na jednom resursu izdvajanjem više radne snage za taj resurs od drugih.

Gradska kuća je srce vaše civilizacije jer vam omogućava da započnete izgradnju vojnih i ekonomskih zgrada i pomaže vam da rasporedite radnu snagu i resurse.

Kasarne, opkopi, škole i kule uključeni su u vojne strukture i banke, kuće, pijace, farme i kamenolomi i resursi čine deo ekonomskih struktura.

Umesto toga, Komandni centar je srž vaših vojnih strategija u Imperia Online, jer tamo započinjete napade na druga carstva, razmeštate trupe i postavljate špijune.

Zaključak

Imperia Online je savršena igra za ljubitelje srednjovekovnih strategija sa dinamičnim bitkama i uzbudljivim misijama. Takođe ima niske specifikacije i odličnu grafiku, jer je ovo igra zasnovana na pregledaču.

Preporuka

MOŽDA TE ZANIMA