4 godine kasnije: Ogledni biro Doboj

0
1310

Kad se prije četiri godine pristupilo izradi nove filozofije rada po uzoru na modernu službu za zapošljavanje, Biro Doboj je funkcionisao u izuzetno lošim infrastrukturnim i tehničkim uslovima. Četiri godine nakon što su uvedene promjene, a najznačajnija je uvođenje šalter sale situacija je dosta drugačija, s tim da je neophodno nastaviti sa unapređenjem poslovnih procesa i najvažnije funkcije savjetovanja i posredovanja. 

Danas u Birou Doboj, šalter sala optimalno funkcioniše, klijenti se ne zadržavaju, a novoprijavljeni dobijaju odmah termin za info-seminar, na koji mnogi koji dolaze iz udaljenih mjesta ne moraju čekati termin, već često isti dan se mogu i prijaviti i prisustvovati info-seminaru. Naime, zbog velikog priliva novoprijavljenih, svaki dan u 9.00 časova se održavaju grupni informativni seminari, a u koje se uključuju i nezaposleni koji su izvjesno vrijeme na evidenciji, ali za koje evidentičari procijene da im mogu koristiti prednosti informativnih seminara. Međutim info-seminari su korisni jer se efikasno velikom broju nezaposlenih predstave usluge Zavoda, prava i obaveze aktivnih tražilaca zaposlenja i profiliraju oni koji žele savjetovanje. 

Međutim, savjetodavna funkcija se nije razvila, tako da osim Kluba za traženje posla i usluga iz CISO centra, mali broj nezaposlenih se uključuje u individualno savjetovanje, a uglavnom zbog nedovoljnog broja savjetodavaca u Birou Doboj. Na ovaj problem ukazuje i rukovodilac filijale Doboj, a sve u cilju kadrovskog jačanja i unapređenja usluga u Birou odakle su sve promjene i krenule. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti afirmisanju usluga savjetovanja, kroz direktnu podršku savjetodavcima, a u saradnji sa rukovodiocima koji su obavezni da adekvatno alociraju ljudske i tehničke resurse kako bi se isporučivale kvalitetne usluge klijentima. Fotografije stanja u Birou Doboj prije i poslije renoviranja (prije i poslije poplava) možete pogledati ovdje. 

unnamed

PODIJELI

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/waftu40adoty/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326