Reformski paket: Iskoristite usluge savjetovanja u zapošljavanju u Zavodu u Brčkom

0
166

Sredinom augusta Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH je prešao u nove prostorije i započeo sa radom po novim procedurama, uvodeći na taj  način usluge šalterskog poslovanja,  individualna i grupna savjetovanja, informativni seminar i Klub za traženje posla. 

Nove procedure su rezultat zajedničkog rada Zavoda i Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji su razradili novi sistem usluga Zavoda sa fokusom na savjetodavnu funkciju, a u svrhu unapređenja posredničke funkcije Zavoda. Prvi informativni seminar je održan početkom septembra, a zbog velikog broja novoprijavljenih, postoji veliki interes za informativni seminar. Po završetku informativnog seminara, klijenti se upućuju dalje u individualno savjetovanje, dok se za dugoročno nezaposlene osobe organizuje Klub za traženje posla.

Zavod poziva sve zainteresovane nezaposlene, aktivne tražioce posla da ukoliko imaju potrebu za podrškom u aktivnom traženju posla da se jave svom savjetodavcu ili da se uključe u rad Kluba za traženje posla koji se organizuje minimalno jednom mjesečno.

 

PODIJELI