Reformski paket: Specijalizirana obuka za savjetodavce Službe za zapošljavanje HNŽ/K

0
323

Danas se, u prostorijama JUSZZ HNŽ/K, u Mostaru, održava specijalizirana obuka za savjetodavce – uposlenike/ce Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije/kantona. 

Današnjoj obuci prisustvuje 10 savjetodavaca ove javne službe za zapošljavanje, dok se kroz obuku obrađuju specifični procesi i elementi kao što su identifikacija potreba nezaposlenih osoba kroz profiliranje odnosno ciljevi, prednosti kao i ključni izazovi u praksi pri realizaciji profiliranja. Obuku realizuje gđa Meri Lorenčič uz stručnu i tehničku pomoć tima Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Planirana je realizacija obuka za savjetodavce svih službi/zavoda uključenih u reformu, sa ciljem da se adekvatno adresiraju potencijalni problemi u praksi profiliranja i identifikacije potreba nezaposlenih, te primjene IPZ-a. Obuke će se realizovati tokom mjeseca maja i juna.

Podsjećamo, u toku je i prilagođavanje infrastrukture u pet podružnica ove Službe – Čapljina, Prozor, Neum, Konjic i Jablanica čime će ukupno sedam podružnica biti u potpunosti u mogućnosti da primjenjuje šalterski sistem rada kada su u pitanju administrativne usluge Službe i savjetodavne usluge. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) realizuje se uz podršku Vlade Švicarske. 

 

PODIJELI