Reformski paket: Specijalizirana obuka za savjetodavce JUSZZ Kantona Sarajevo

0
317

Danas se u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih (YEP) održava specijalizirana obuka za savjetodavce iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Ukupno 16 savjetodavaca iz ove službe učesnici su obuke koje tretira teme potreba nezaposlenih i individualnih planova zapošljavanja. Obuku realizuje gđa Meri Lorenčič uz stručnu i tehničku pomoć Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Ova obuka jedna je u nizu specijaliziranih obuka za savjetodavce službi/zavoda za zapošljavanje koje Projekat zapošljavanja mladih (YEP) realizuje sa ciljem pružanja dodatne podrške savjetodavcima za što efikasniju realizaciju savjetodavnog procesa kao i efikasniju primjenu IPZ. U cilju osiguranja održivosti sistema izgradnje ljudskih resursa u bh javnim službama za zapošljavanje,  samoj implementaciju obuka je prethodila izrada Planova obuka kao strateškog okvira, u skladu sa kojim je pripremljen plan za njihovo provođenje tokom 2018. godine, pa je tako i današnji modul dio ovog plana. 

Cilj današnje obuke je i identifikovanje problema sa kojima se savjetodavci susreću u poslovnoj svakodnevnici kao i unapređenje kompletnog savjetodavnog procesa. Savjetodavni rad u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo realizuje se od 2014.godine kada je otvoren ogledni biro Novo Sarajevo koji će kasnije postati nukleus reforme u ovoj službi.

 

PODIJELI