Treći dan Sarajevo Biznis Foruma: SBF Start up challenge

0
127

Trodnevna međunarodna investiciona konferencija Sarajevo Biznis forum, koja se ove godine održava po jubilarni deseti put, a okupila je vodeće poslovne i političke čelnike iz regiona i svijeta, završava danas.

Ove godine značajan dio Foruma je posvećen mladima. Organizatori Foruma su pokrenuli  SBF Start up challenge, u namjeri da se omogući mladima da prezentuju svoje potencijale i poslovne ideje sa ciljem da se stvori što povoljnija klima i podstakne poduzetnički duh. Ovo je nešto što je novo ove godine, a očekuju su se rezultati u ohrabrivanju poduzetništva i dobijanja prilika koje mladi u BiH vrlo malo ili skoro nikako imaju. Cilj takmičenja je pružiti mogućnost mladim ljudima koji imaju poslovne ideje da ih realiziraju i pokrenu vlastiti biznis.

Nagradni fond iznosi preko 60 hiljada KM koji, osim direktne novčane podrške uključuje i marketinške usluge, pravnu podršku kao i stručnu edukaciju.  

U prethodnom periodu je u saradnji sa TV Hayat i uz podršku partnera, Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo odabrala preduzetničke timove koji su danas predstavili svoje ideje potencijalnim invesititorima. Partner na realizaciji ovih aktivnosti je i Projekat zapošljavanja mladih (YEP). 

PODIJELI