Yep inkubatorKonkurs za Zvono nagradu 2023 – Udruženje mreža za izgradnju mira

Konkurs za Zvono nagradu 2023 – Udruženje mreža za izgradnju mira

Centar za savremenu kulturu KRAK raspisuje konkurs za Zvono nagradu (Young Visual Artist Award) za 2023. godinu. Prijaviti se mogu umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 35 godina starosti a koji se bave praksama vizuelnih umjetnosti u najširem značenju toga pojma, odnosno umjetnici i umjetnice koje se bave slikarstvom i grafikom, skulpturom, fotografijom, videom, objektima u prostoru i instalacijama, te novim medijima. Radi se o najznačajnijoj stručnoj stimulaciji u Bosni i Hercegovini namijenjenoj mladim umjetnicima i umjetnicama čiji glavni sadržaj podrazumijeva dvomjesečni umjetnički rezidencijalni boravak za pobjednika, odnosno pobjednicu u Residency Unlimited u New Yorku, i

zajedničku izložbu finalista i finalistica u KRAK-u (Bihać) u jesen, i u galerijama Manifesto (Sarajevo) i Vagon (Banjaluka) u zimu 2023/2024. godine.

Žiri koji će evaluirati pristigle aplikacije, zasjeda u maju 2023. godine u prostorijama KRAK centra, i čine ga: Claudia Zini (historičarka umjetnosti, Sarajevo), Mladen Banjac (historičar umjetnosti, Banja Luka) i Yvonne Petkus (umjetnica, SAD). Finalisti i finalistice, odnosno pobjednik ili pobjednica, biće proglašeni tokom maja 2023. godine. Kuriranje ovogodišnje izložbe preuzima Adna Muslija (Sarajevo).

Prijava se vrši isključivo putem online-obrasca na engleskom jeziku a rok za podnošenje prijava je do 30. aprila 2023. godine (23:59h). Generalne informacije o Zvono nagradi dostupne su na sljedećem linku: https://www.krak.ba/bs/zvono. Tim KRAK centra stoji na raspolaganju za dodatna pitanja putem emaila: hello[at]krak.ba.

Podršku pri izvođenju Zvono nagrade dali su Residency Unlimited i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka.

Link za aplikaciju: https://krak.ba/form.php

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adna
Adnahttps://tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img