Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru

-

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru počeo je s radom 1971. godine kao Odjeljenje Ekonomskog fakulteta Sarajevo, a od 1976. godine do danas ustrojen je kao samostalan fakultet.

Ekonomski fakultet je ustrojbena jedinica u sastavu (javnog) Sveučilišta u Mostaru, koja ustrojava i izvodi sveučilišne i stručne studije na prvom ciklusu, sveučilišne studije na drugom ciklusu i poslijediplomski doktorski studij na trećem obrazovnom ciklusu, te obavlja znanstveni i visokostručni rad u području ekonomije.

Fakultet je sukladno procesu transformiranja visokog školstva prema načelima Bolonjske deklaracije, usvojio novi nastavni plan i program koji se primjenjuje od akademske 2005./2006. godine. Nastava se osim u Mostaru organizira i izvodi u Centrima Vitez (prvi i drugi ciklus) i Orašje (prvi ciklus).

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru

MISIJA – Ekonomski Fakultet Sveučilište u Mostaru

Misija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kao znanstveno-istraživačke institucije visokog obrazovanja u polju ekonomije zasniva se na unapređenju kvalitete visokoškolskog obrazovanja.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru potiče izvrsnost koja rezultira razvoj kreativnih i visokoškolovanih mladih ljudi koji su spremni odgovoriti potrebama globalnog tržišta rada i koji su pokretačka snaga jačanja gospodarstva.

VIZIJA- Ekonomski Fakultet Sveučilište u Mostaru

Vizija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru usmjerena je na prepoznatljivost u izvrsnosti koja će se temeljiti na visokim nastavnim i znanstvenim standardima.

Vizija je usmjerena prema obrazovanju koje će zadovoljiti potrebe tržišta rada i gospodarskog razvoja šire društvene zajednice. Kontinuitet poboljšanja poslovnog procesa Ekonomskog fakulteta pridonosi povećanju razine kvalitete svojih znanstvenih, obrazovnih i istraživačkih procesa što pridonosi suradnji s drugim visokoškolskim i znanstvenim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Ekonomski Fakultet gradi svoju viziju na temeljima visoko motiviranih djelatnika i zadovoljnih studenata čiji razvoj i kompetencije trebaju biti prepoznatljive vrijednosti od strane uže i šire društvene zajednice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Možda vas zanima